Sveriges Lärare är med sina cirka 320 000 medlemmar det största förbundet inom Saco. Förbundet organiserar lärare och studie- och yrkesvägledare inom grundskolan, gymnasiet, högskolan samt vuxenutbildningen.

Är jag medlem i a-kassan också?

Du som är medlem i Sveriges Lärare betalar din a-kasseavgift direkt till oss på Akademikernas a-kassa. Kontrollera att du också är med hos oss – utan ett a-kassemedlemskap gäller inte inkomstförsäkringen via förbundet. Logga in i Mitt medlemskap och se efter.

KONTROLLERA DITT A-KASSEMEDLEMSKAP HÄR

Information

Att arbeta som lärare är speciellt. Det är självständigt. Det är ofta inspirerande. Det är ansvarsfullt. Men det är också speciellt så till vida att det trots att läraren ständigt är omgiven av människor, är ett ganska ensamt yrke.

I ett sådant yrke behövs ibland andras perspektiv. Det kan vara för att något känns fel. Eller för att få rätsida på ett problem som inte vill ge sig. En av de viktigaste uppgifterna för oss på Sveriges Lärare är just detta; att stödja våra medlemmar med all vår samlade erfarenhet och kunskap om skolvärlden och läraryrket. Vi finns över hela landet. På varje skola.

Källa: SACO

Sveriges Lärare passar dig som arbetar som:

Lärare

Studie- och yrkesvägledare

Våra övriga fackförbund