Som medlem hos oss kan du teckna en extra inkomstförsäkring via facket. Med a-kassan och fackets inkomstförsäkring kan man få upp till 80 procent av hela lönen vid arbetslöshet. I fackmedlemskapet ingår CV-tips, Sveriges bästa lönestatistik, förhandlingshjälp, LinkedIn-granskning med mera. Vi samarbetar med Sacoförbunden och Vårdförbundet. Är du med i något annat fack går det också bra att vara med i Akademikernas a-kassa – det är din utbildning som räknas. Läs mer om vad respektive förbund erbjuder nedan.

Vi tycker att facket är viktigt

Med facket i ryggen kan du känna dig extra trygg. Men facket är inte bara där i dåliga tider – av dem får man aktuell lönestatistik, hjälp med att fila på både LinkedIn-profil, CV och mycket mer.

Tjänar du mer än 33 000 kronor?

Då är det också smart rent ekonomiskt att gå med. Om du är medlem hos oss ingår oftast en inkomstförsäkring i medlemskapet hos facket. Och vi har inte hittat någon inkomstförsäkring som är mer prisvärd på marknaden. Villkoren ser lite olika ut hos de olika fackförbunden, men de flesta erbjuder upp till 80 procent av hela lönen. En lista över alla förbund hittar du längre ner på sidan.

Men jag är med i ett fackförbund som inte är
med på listan – vad händer då?

Kontrollera för säkerhets skull att inkomstförsäkringen i ditt fackförbund gäller tillsammans med ett medlemskap hos oss. I de allra flesta fall gör den det. Hos oss är det din utbildning som räknas och du behöver inte byta a-kassa när du byter jobb, bransch eller startar eget. Och ta gärna en titt på våra fackförbund. Kanske finns det något som passar dig?

A-kassan är grunden

Utan a-kassan gäller inte inkomstförsäkringen hos facket. 

Utan facket har du ingen inkomstförsäkring.

Att vara medlem i a-kassan och facket ger dig maximal trygghet.