25 % av a-kasseavgiften dras av från skatten. Avdraget sker automatiskt och vi skickar kontrolluppgiften till Skatteverket – du behöver alltså inte göra något.

Skattereduktionen görs automatiskt

Akademikernas a-kassa skickar kontrolluppgifter till Skatteverket för alla sina medlemmar - både för dig som betalar a-kasseavgiften till oss och för dig som betalar till förbundet.

Skatteverket beräknar sedan hur stor skattereduktionen blir och du får beloppet förtryckt i deklarationen. Allting görs automatiskt och du behöver inte göra någonting.

I Mitt medlemskap kan du se dina betalningar

I Mitt medlemskap kan du som betalar din avgift direkt till oss se dina inbetalningar. Betalar du avgiften tillsammans med medlemsavgiften till fackförbundet ska du kontakta dem med frågor om betalningar. I Mitt medlemskap kan du se uppgifterna vi skickat till Skatteverket. Då kan du också se uppgiften om du loggar in på Skatteverket för att kontrollera din självdeklaration.

Avdraget infördes i juli 2022. Det innebar att de sammanlagda avgifter som du betalade in under perioden 1 juli-31 december 2022 redovisades på kontrolluppgiften till Skatteverket 2023. Om det står 0 i Mitt medlemskap har man inte betalat in någon avgift 1 juli-31 december till Akademikernas a-kassa. Har man varit med i någon annan a-kassa så är det de som skickat uppgiften till Skatteverket.

Mitt medlemskap

Har du frågor?

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om din medlemsavgift.

Ring oss på 08-412 33 00, knappval 2, vardagar kl.8.30-16.30 eller mejla oss