Ansök med BankID i Mina sidor

Du kan sköta din ansökan helt digitalt med BankID och ladda upp handlingar i Mina sidor. Självklart vill vi gärna att du ringer oss - vi vet av erfarenhet att situationen är unik för de flesta akademiker. Ett telefonsamtal reder oftast ut det mesta och du kan få pengar snabbt. Du når oss helgfria vardagar mellan 9-16 på 08-412 33 00.

Mina sidor

Ladda upp dokument
Ladda upp

Fota? Använder du en mobil eller platta för att fotografera av dokumentet? Använd högst 2 megapixel. Detta går att ställa om i de flesta smarta telefoner/plattor.

Skanna? Använder du andra program där man skannar in dokumentet så kan man de allra flesta fallen använda svart/vit eller gråskala. Det är väldigt sällan vi behöver ett färgdokument. Försök också så att fotona inte blir för mörka och att vinkeln blir rakt uppifrån som det blir i en kopiator.

Anmäla bankkonto
Fyll i

Anmäl till vilket bank och till konto du vill ha din ersättning utbetald. Detta gör du hos Swedbank. Du behöver inte ha konto i Swedbank.

Aktivitetsrapportera
Logga in

Aktivitetsrapportera en gång i månaden på arbetsformedlingen.se.

Ändra kontaktuppgifter
Logga in

I Mitt medlemskap uppdaterar du dina kontaktuppgifter.

Formulär för ditt medlemskap

Autogiromedgivande (signera med BankID)
Fyll i
Medlemsansökan
Sök medlemskap
Medlemsansökan när du vill byta till oss
Sök medlemskap
Fullmakt för byte
Fullmakt
Medlemsansökan utan BankID
Fyll i
Membership application
Apply
Membership application no BankID
Open
Avsluta medlemskap
Avsluta

Inget BankID? Sök ersättning här

Sök ersättning
Fyll i

Alla som söker ersättning måste fylla i formuläret Sök ersättning.

Arbetsgivarintyg
Ladda ner
Ansökan om studier
Fyll i

Vill du studera samtidigt som du får ersättning? Ansök i god tid och invänta beslut innan du påbörjar dina studier.

Om du har sagt upp dig själv
Fyll i

Fyll formuläret Egen uppsägning om du har sagt upp dig och söker ersättning.

Om du vill avsluta ditt medlemskap gör du det här

Studieintyg
Fyll i

Fyll i Studieintyg när du söker ersättning och har studerat året innan du blev arbetslös. Kom ihåg att bifoga ett registerutdrag som styrker omfattning och terminstider.

Om du har gått flera olika utbildningar, till exempel en högskoleutbildning och en kvällskurs, ska du fylla i ett studieintyg för varje.

Om du vill fortsätta att studera samtidigt som du får ersättning ska du fylla i formuläret Ansökan om studier.

Frågor för företagare
Fyll i

För dig som har haft företag på heltid.

Företag – Extraarbete
Fyll i

Fyll i Företag – Extraarbete om du vill fortsätta jobba i ditt företag samtidigt som du får ersättning. Det kan vara möjligt om du tidigare arbetat i eget företag vid sidan om en heltidsanställning under minst 12 månader (så kallad bisyssla). Det gäller också om du har arbetat vid sidan om en deltidsanställning på minst 17 timmar per vecka under minst sex månader (så kallat begränsat företag).

Företag – Vilande
Fyll i

Fyll i formuläret Företag – Vilande om du endast behöver intyga att du inte längre är verksam i ditt företag. Om du behöver lämna fler uppgifter om ditt företag, eller om du har avvecklat ditt företag, ska du istället fylla i formuläret Frågor för företagare.

Arbete i närståendes företag
Fyll i

Fyll i det här formuläret om du arbetar eller under det senaste året har arbetat i ett företag som ägs av någon av dina familjemedlemmar.

Frågor för jordbruk, skogsbruk och fastigheter
Fyll i

Fyll i det här formuläret om du har ett jord- eller skogsbruk.

Information om arbete
Fyll i

Skicka in Information om arbete (Meddelande om arbete) när du börjar arbeta eller om anställningsförhållandena i ditt nuvarande arbete förändras. Kom ihåg att fylla i allt arbete på tidrapporten. Information om arbete kan skickas in istället för ett anställningsbevis.

När din anställning är slut eller efter sex månader kommer vi att behöva ett arbetsgivarintyg som din arbetsgivare ska fylla i. Det behöver vi för att kunna kontrollera att du fått rätt ersättning.

Omprövning av ditt ärende
Fyll i

Om du inte är nöjd med beslutet kan du ompröva det. Ange vad du tycker är fel och hur vi ska ändra det. Har du några nya intyg kan du skicka med dem.

Efter arbete i EU/EES/Schweiz

Bosättningsstat
Fyll i

Formuläret Bosättningsstat ska du fylla i om du har arbetat i annat EU/EES land alternativt Schweiz före arbetslösheten. Baserat på dina uppgifter kan vi fastställa om du får räkna med arbetet från annat EU/EES land när du ansöker om a-kassa i Sverige. 

In English

Apply for benefits
Open
Certificate of studies
Open
Questions about why you resigned
Open
Application for studies
Open
Membership application (BankID)
Open
Membership application (no BankID)
Open
Country of residence
Open

Ersättning i EU/EES/Schweiz

Intyg A1
Skriv ut

Intyg A1 intygar vilket lands socialförsäkring du omfattas av. Du ska ansöka om intyget från Försäkringskassan om du är utsänd av en svensk arbetsgivare att arbeta i ett annat EU-land eller om du arbetar i två eller flera EU-länder samtidigt.

Arbetat utomlands?

Besök vår sajt om utlandsarbete och a-kassa.