Akavia (Jusek) är akademikerförbundet för jurister, ekonomer, IT-akademiker, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare. Ett medlemskap i Jusek ger dig en mängd fördelar och möjligheter.

Är jag medlem i a-kassan också?

Du som är medlem i Jusek betalar oftast din a-kasseavgift tillsammans med förbundsavgiften. Men kontrollera gärna så att du också är med hos oss – utan ett a-kassemedlemskap gäller inte inkomstförsäkringen. Logga in i Mitt medlemskap och se efter.

KONTROLLERA DITT A-KASSEMEDLEMSKAP HÄR

Information

Gå på spännande seminarier med aktuella talare
Varje år arrangerar vi hundratals seminarier för att du som medlem ska kunna förkovra dig inom olika ämnen. Här kan du dessutom vidga ditt nätverk genom att träffa andra medlemmar.

Få koll på löneläget

Inför lönesamtalet kan det vara bra att vässa argumenten. Som medlem har du tillgång till både Juseks egen lönestatistik samt Sveriges största databas för akademikerlöner, Saco Lönesök. I den kan du söka och jämföra din lön med andra akademiker.

Använd Juseks medlemsrådgivning

Våra ombudsmän och jurister ser till att dina anställningsförhållanden är schysta. Medlemsrådgivningen svarar på frågor om lön, semester, övertid och anställningskontrakt.

Juseks karriärstöd – när du vill vidare

Ta hjälp av Jusek när du vill utveckla dig på jobbet eller när det är dags att komma vidare i karriären. Ta del av seminarier, workshops och stöd via webb och telefon. Vi erbjuder även simulerade anställningsintervjuer och cv-granskning.

Trygg med Juseks inkomstförsäkring

Vår inkomstförsäkring ingår i medlemsavgiften och den ger dig extra trygghet om du skulle bli arbetslöshet. Du har också möjlighet att teckna tilläggsförsäkringar som ger högre ersättning eller ger ersättning under längre tid. För att få inkomstförsäkring måste du vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Chefsstöd

Chefsrollen kan kännas ensam och behovet av kontakter och erfarenhetsutbyte kan vara stort. Som chefsmedlem i Jusek får du särskilt stöd, verktyg och mötesplatser via event, seminarier och nätverk.

Jusek har drygt 88 000 medlemmar inom privat, kommunal och statlig sektor. Omkring 20 000 av medlemmarna är studenter vid Sveriges universitet och högskolor. Vi arbetar aktivt med att stötta våra studenter i deras steg mellan studier och arbetsliv.

Källa: Saco

Jusek

Kontaktuppgifter

aea icon with text

08-665 79 23

Jusek passar dig som arbetar som:

Advokat
Arbetsförmedlare
Banktjänsteman
Beteendevetare
Biståndsbedömare/LSS-handläggare
Civilekonom/Ekonom
Copywriter
Datavetare
Departementssekreterare
Domare
Ekonom
Familjerättssekreterare
Frivårdsinspektör

Förhandlare
Försäkringstjänsteman
Handläggare
HR-specialist
Informatör/kommunikatör
IT-konsult
IT-strateg/ansvarig
IT-yrken
Jurist
Kommunikationsyrken
Kronofogde
Marknadsförare

Nationalekonom
Ombudsman
Personalvetare
Projektledare
Samhällsvetare
Studie- och yrkesvägledare
Turismyrken
Utbildningsadministratör
Utredare
Webbredaktör
Åklagare

Våra övriga fackförbund