I Akademikernas a-kassa har 776 000 yrkesverksamma akademiker valt att vara medlemmar för att försäkra sin lön. När det gäller a-kassan talar fakta sitt tydliga språk – att vara försäkrad är en billig ekonomisk grundtrygghet. Att det också känns bra att vara försäkrad ska man inte underskatta, att slippa oroa sig gör att man sover bättre!

Vi vet att våra medlemmar håller med oss när vi säger att politiker ska visa mer respekt för fakta. Att man önskar en mer faktabaserad debatt framgick exempelvis av en undersökning som Saco gjorde 2022. Den visade att 85 procent av akademikerna stör sig på att den politiska debatten inte är konstruktiv och att 87 procent tycker också att politiker borde lyssna mer på experter inför politiska beslut.

Akademikernas a-kassa bidrar till en mer upplyst värld

Det gör vi bland annat genom att

  • Varje år ta fram Arbetslöshetsrapporten
  • Informera politiker om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar i praktiken
  • Informera människor om fördelarna med att många är med i a-kassan
  • Informera människor om fördelarna för individen att vara med i a-kassan
  • Bidra till faktabaserade diskussioner när vi kan – exempelvis är vi annonserar i syfte att rekrytera medlemmar

Sponsring av poddar

A-kursen: Våren 2024 sponsrar vi poddavsnitt av A-kursen med Clara Walin och Emma Frans. I A-kursen intervjuar Emma Frans olika experter som lär oss grunderna i allt från svenska modellen och förlossningsvård, till arbetstidsförkortning och träning medan Clara Wallin gräver i nyhetsarkiv och sätter de dagsaktuella händelserna i ett historiskt perspektiv.

Bildningskomplexet: Våren 2024 sponsrar vi poddavsnitt av Bildningskomplexet med Benjamin Elfors. I Bildningskomplexet samtalar Benjamin Elfors med kulturpersonligheter och experter i ämnen inom historia, filosofi, politik, kultur och vetenskap. För din allmänbildning.

Finns där poddar finns!