Pandemin ger oss mer tid över. För att läsa, till exempel. Här är fyra böcker som kan hjälpa dig i ditt jobbliv – även efter covid-19.

Arbetet på jobbet

Anders Rydell (Natur & Kultur)

Ibland kan det du gör på jobbet kännas meningslöst. Organisationen kan upplevas som otydlig eller arbetsplatsen präglas av dålig stämning. Psykologen Anders Rydell, specialist i organisationspsykologi, ger dig konkreta tips för det han kallar "ett mer hållbart arbetsliv".

Den utbrända hjärnforskaren

Hedvig Söderlund (Bonnier Fakta)

Hon var professorn i psykologi som brände ut sig. I boken varvar Hedvig Söderlund sin personliga berättelse med forskning om utmattningssyndrom. Inte minst borrar hon i frågan om varför det är kvinnor som oftast drabbas.

Stabil och agil kedja

Peder Söderlind (Mondial)

Författaren har intervjuat drygt 30 vd:ar på några av landets mest framgångsrika handelskedjor och tjänsteföretag. Undertiteln är: "Bygg en framgångsrik organisation i en turbulent värld." Inte för alla, men mycket användbar för dig som är intresserad av affärsekosystem, medarbetarengagemang och plattformsstrategi.

Digital tsunami

Katarina Gospic (Bonnier Fakta)

Oavsett vad du jobbar med så påverkas du av digitaliseringen. I både stort och smått. Men det kan vara svårt att få helikopterperspektiv. I sin bok målar hjärnforskaren Katarina Gospic med de breda penseldragen och förklarar hur digitaliseringen, åtminstone i teorin, skulle kunna revolutionera såväl cancervård som demokrati.