Semestern är över och hösten på intågande. Så vad ska du ägna kvällarna åt nu när det är slut på strandliv och lata dagar? Titta på en tv-serie så klart. Här är de fyra bästa som bjuder på lite jobbliv och mycket underhållning för mörka höstkvällar.

Linus Fremin bevakar tv-serier för sajten TV-dags och är återkommande gäst i "Morgonstudion" i SVT. Här tipsar han om fyra utmärkta tv-serier som i någon mån handlar om jobblivet, men som framför allt gör det omöjligt att sluta titta.

Linus Fremin

Linus Fremin

Ozark

DRAMASERIE PÅ NETFLIX

– Många har jämfört den med "Breaking bad", men det här är mer av ett familjedrama i grunden. Jason Bateman spelar den finansielle rådgivaren Marty som tvättar pengar åt maffian. Sedan går allt snett och familjen tvingas flytta till Missouri. Det är otroligt välspelat och skrivet med ett självförtroende som gör att man som tittare går in i en väldigt distinkt värld. "Ozark" är också en serie som handlar om att man måste tänka efter ett varv innan man väljer vilka man samarbetar med.


Hillary

DOKUMENTÄRSERIE I FYRA DELAR PÅ SVT PLAY

– Väldigt fascinerande om en omstridd person som vissa älskar, men andra avskyr. Jag tycker att jag fick en större förståelse för Hillary Clinton och vad som driver henne. Under hela sin karriär har hon vågat gå emot strömmen, trots att hon mötts av massiv sexism. Hon är en person som alltid sett gliporna i fönstren och lyckats trycka sig in. Samtidigt är Hillary Clinton en person som har väldigt svårt för att erkänna egna misstag, kanske för att hon alltid tänkt att "då ryker jag direkt" medan män alltid får en andra chans.


Advokaten

DRAMASERIE I TVÅ SÄSONGER PÅ VIAPLAY

– Skapad av Michael Hjorth, Jens Lapidus och Hans Rosenfeldt. Den handlar om försvarsadvokaten Frank, som spelas av Alexander Karim. Som barn såg han och systern föräldrarna sprängas i luften och nu har de hittat bevis som visar vem som ligger bakom. "Advokaten" är en pålitlig thriller med bra skådisar. Advokatsfären beskrivs, som alltid i tv-serier, lite snyggare och hårdare än vad jag tror att den är i verkligheten. Men jag tycker ändå att man får en inblick som känns hyfsat realistisk.


Veep

SATIRSERIE I SJU SÄSONGER PÅ HBO NORDIC

– Fantastiskt rolig serie som följer vicepresidenten Selina Meyers upp- och nedgångar. Hon spelas av Julia Louis-Dreyfus, Elaine från "Seinfeld", som vunnit rekordmånga Emmypriser för sin roll. "Veep" har otroligt välskriven, elak och hård dialog. Alla karaktärer är hemska människor. Jag brukar ha svårt för serier där vita rika människor gnäller, men den här är så pass välgjord att det bara är att kapitulera. Finns det någon lärdom att dra av "Veep" så är det att man aldrig ska jobba inom amerikansk politik, för jag tror dessvärre att den här serien ligger nära verkligheten.