Coronaviruset gör att vi tillbringar mer tid än någonsin framför teven. Här är fem tv-serier om jobblivet – och vad du kan lära dig av dem.

Coronaviruset har inneburit ett starkt uppsving för olika streamingtjänster. Eftersom utbudet är så stort kan det vara svårt att välja tv-serie. Det är där Linus Fremin kommer in i bilden. Han bevakar tv-serier för sajten TV-dags och är återkommande gäst i "Morgonstudion" i SVT. Här tipsar han om fem bra tv-serier som handlar om jobblivet.

Bästa tv-serierna om jobbliv

"Falsk identitet" - SVT Play

Spännande serie om den franska underrättelsetjänsten som utspelar sig lika mycket i trista konferensrum som i mörka gränder i främmande land.

– Jag gillar den sociala dynamiken i det som händer på kontoret. Samspelet mellan de anställda, en chef som upplever att han är i underläge gentemot toppagenten för att han själv aldrig varit ute på fältet.

"Tiger King" - Netflix

Skruvad dokumentärserie om den amerikanske djurparksägaren ”Joe Exotic” med hockeyfrilla och tveksam moral.

– Handlar om en farlig arbetsplats med hundratals stora kattdjur och anställda som får armar avslitna. Här flyter arbete och fritid ihop och utvecklas till en märklig livsstil, vilket inte blir så lyckat.

"The office" - Viaplay och HBO Nordic

Finns i två versioner. Ricky Gervais spelar huvudrollen i den brittiska och Steve Carrell i den amerikanska.

– Serien skildrar det monotona kontorslivet med tråkiga diskussioner på lunchrasterna, trista arbetsuppgifter och bråk om kopiatorn. Jag tror att många känner igen sig också i de skruvade karaktärerna. På nästan alla arbetsplatser finns någon som är excentrisk, någon som pratar för mycket och någon som kanske inte luktar så gott. Jag föredrar den amerikanska versionen eftersom Steve Carrell är ett komiskt geni.

"Succession" - HBO Nordic

Kretsar kring maktspel och intriger i en familj som domineras av en rik mediemogul och hans fyra barn. Löst baserad på familjen Murdoch, som bland annat äger Fox News och Wall Street Journal.

– Är det så bra att jobba med familjen? Det kan man fråga sig efter att ha sett ”Succession”. Även om ingen karaktär är särskilt sympatisk och serien är full av sylvassa repliker tror jag ändå att den säger något om hur det kan vara att jobba i ett familjeföretag. Serien är otroligt mörk och otroligt bra.

"Cleo" - SVT Öppet arkiv

Dramakomedi om dataföretaget JTM med Suzanne Reuter, Johan Rheborg och Loa Falkman i tre av rollerna.

– ”Cleo” sändes i SVT 2002-2003 och kändes då oerhört modern, som att Sverige äntligen fått en riktigt bra dramakomedi. Jag tycker att den håller fortfarande. Mycket igenkänning med besserwissersäljaren som tror att han är bäst i alla lägen och en chef som vill alla väl, men är lite för mesig.