David Epstein - Range

BOK

David Epstein: Range

Bilden av den stora talangen som lägger dygnets alla vakna timmar på att bli bäst är inpräntad i oss. Men i sin bästsäljare "Range" visar David Epstein hur generalister har större chans att lyckas än specialtalanger – både inom sport, musik och andra yrken. Trots att västvärlden är uppställd för specialistkompetens. Den här boken kommer att droppas över smoothies på många, många frukostseminarier i höst. Lika hajpad som Malmcolm Gladwells "Outsiders" var på sin tid.

Till boken

PODD

Agila HR-podden

HR-arbetet förändras i rask takt. Mätbart, långsiktigt personalarbete är rent affärskritiskt i moderna bolag. För finns det egentligen något viktigare än oss medarbetare?

Agila HR-podden fångar hur din nästa HR-chef tänker och jobbar: i små, avgränsade och effektiva insatser för att nå rätt kandidater och utveckla personal på bästa sätt. Kan höras på alla poddplattformar.

Lyssna på podden

Agila HR-podden

10 MINUTER LÄSNING

Tid för en omskolningschef på företaget

Alla jobb kommer inte att ersättas helt med maskinlärande robotar. Men mängder av våra återkommande arbetsuppgifter blir automatiserade inom några år. Det ställer många nya krav på oss, men ännu högre krav på hur företagsledningen ska kunna kartlägga var vi människor på jobbet behövs och var en dator är bättre.

Räkna med god chans till fortbildning när din arbetsplats har en Chief of Reskilling Operations, CRO! Här är tre McKinsey-hjärnors syn på vad din chef borde göra – genast.

Läs artikeln

5 MINUTER LÄSNING

Jobbigt att vila på rätt sätt

Ansträngning och återhämtning. Arbete och sommarsemester. Vi trodde inte att det var svårare än så, men hade tydligen fel. Nu ska vi vila på sju (!) olika sätt. Kanske en lösning för dem som inte känner sig helt utvilade trots semester.

Läs artikeln