A-kassan – så funkar den: live varje onsdag

Onsdagar klockan 11 sänder Akademikernas a-kassa live på Instagram. Alla som tittar kan påverka innehållet genom att ställa sina frågor direkt till våra experter.

–Vi har olika teman varje vecka - men det stoppar dig inte från att fråga allt som rör a-kassa, säger Alexandra Oljans Ahlin, kommunikatör som leder sändningen.

Vi pratar om aktuella frågor och är förstås lyhörda för tittarnas önskemål. Efter sommaren trendade ”att säga upp sig” på vår sajt akademikernas.se och då blev det ett givet ämne att prata om. Ingen fråga är för liten eller för stor för att rymmas i vår sändning! A-kassan är en riktig doldis bland försäkringar trots att 3,6 miljoner människor frivilligt valt att gå med. Reglerna är riktigt detaljerade men som medlem behöver man bara känna till de stora dragen.

Fördelen med att sända på Instagram är att vi där har direktkontakt med tittarna – och det ger oss möjlighet att stämma av om vi pratar om rätt saker och om vi är tillräckligt tydliga. Livesändningarna sparas i 24 timmar på Instagram, men vi lägger även upp dem på akademikernas.se/instagram och på facebook.com/akademikernas.

Frågor?

Kontakta Alexandra Oljans Ahlin, 070-740 46 74 aloa@aea.se