Almedalen: A-kassan – en god idé i dag när du ersätts av en robot i morgon

Alemdalen 2017

Vad spelar a-kassan för roll i vårt samhälle där de flesta yrken snart kan utföras av robotar? Omställning är viktigare än någonsin. Det pratar vi om i Almedalen 2017. #akassa2020

Akademikernas a-kassa och IF Metalls a-kassa är på plats i Almedalen för två egna seminarier. Behöver ni någon som kan arbetsmarknad och a-kassa till ert evenemang – boka oss nu!

Hur enar man en tudelad arbetsmarknad?

Måndagen den 3 juli kl. 15-16, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Sal D22 Hitta hit

Arbetsgivarna skriker efter arbetskraft samtidigt som andelen i utsatta grupper på Arbetsförmedlingen ökar. Vad behöver vi konkret göra för att inte permanenta tudelningen och möjliggöra för människor att försörja sig själva?

Anna Ekström, Gymnasie- och kunskapslyftsminister, Regeringen
Christina Rogestam, Ordförande, SPF
Jonas Niklasson, Lärare och eldsjäl, EBO Gotland
Helle Klein, Moderator

Är det rätt att vissa får pengar utan att jobba?

Tisdagen den 4 juli kl. 8.30-9.30, Campus Gotland, Cramérgatan 3, Sal E30 Hitta hit

Varför finns det politiska lösningar som ger människor pengar utan motprestation? Är det rätt eller fel? Varför har samhället ett ansvar för att försörja sjuka och arbetslösa? Förtjänar man rätten eller vart kommer den ifrån? Och hur stor skillnad ska det vara mellan de som bidrar och de som får?
Siri Steijer, Programansvarig Arbetsmarknad, Timbro
Lina Stenberg, Kommunikationschef, Tankesmedjan Tiden
Håkan Regnér, Docent i Nationalekonomi och Sacoekonom, Saco
Karim Jebari, Filosof, Institutet för framtidsstudier
Anna Dyhre, Moderator

Behöver du någon som kan arbetsmarknad och a-kassa till ditt seminarium?

Katarina Bengtson Ekström, kassaföreståndare på Akademikernas a-kassa, i grunden jurist. Expert på arbetsrätt och ledarskap.

Olle Åkerlund, kassaföreståndare på IF Metalls a-kassa, som har ett förflutet på verkstadsgolvet på Volvo i Sundsvall. Förutom a-kassa är han vass på fiske och amerikanare som har motor.

Annika Stenberg, kommunikationschef på Akademikernas a-kassa. Det hon inte kan om arbetslöshetsförsäkringen är inte värt att veta. Övertygad om att det aldrig går att ersätta en handläggares bemötande med ett program.

Boka oss nu

Fakta:
Tillsammans har Akademikernas a-kassa och IF Metalls a-kassa en miljon medlemmar som genom sin arbetslöshetsförsäkring får ett tryggare arbetsliv.