Solidaritetsfest ska attrahera unga att gå med i a-kassan

Solidaritetsfest Way Out West

Under festivalen Way Out West i Göteborg anordnar Akademikernas a-kassa en solidaritetsfest i samarbete med Nöjesguidens festivalhotell. Syftet är att få fler unga att bli medlem i a-kassan.

Vi har ett viktigt samhällsansvar i att få människor att gå med i a-kassan, och det gäller även den yngre befolkningen. För att lyckas med det måste vi hela tiden förnya oss och hitta nya plattformar där vi kan nå en yngre målgrupp i rätt kontext säger Anna Wright, projektledare på Akademikernas a-kassa.

Solidaritetsfesten kommer att anordnas som en dagsfest fredagen den 11 augusti i samarbete med Nöjesguiden under festivalen Way Out West. Syftet är att nå ut till unga att det är viktigt vara med i a-kassan, både för egen del, men också för att hjälpa andra tillbaka till arbetslivet.

- Nöjesguiden är den perfekta samarbetspartnern för att hjälpa oss att nå ut med det budskapet eftersom de har en ung målgrupp, starka kanaler och finns över hela Sverige, avslutar Anna Wright.

Kontakt:
Anna Wright, projektledare Akademikernas a-kassa
070-949 91 33
anna.wright@aea.se

Akademikernas a-kassa är en a-kassa för alla akademiker under hela arbetslivet. Vi är Sveriges största a-kassa med 700 000 medlemmar. Medlemskapet kostar 110 kronor i månaden.