Om du känner dig lite osäker med omvärlden, kris, lågkonjunktur och räntor kan det vara tryggt att försäkra lönen. Det är trots allt så att en enda månad med ersättning från a-kassan täcker in medlemsavgiften för 17 år. Ansök om medlemskap här.

Ett medlemskap i Akademikernas a-kassa kostar 130 kronor per månad. Som mest kan man få 26 400 kronor per månad i ersättning före skatt. Avgiften är dessutom skattereducerad och du får tillbaka 25 % av avgiften automatiskt på deklarationen – läs mer här.

Tjänar du mer än 33 000 kan det vara en god idé att teckna en extra inkomstförsäkring via ett fackförbund. Läs mer här. 

Gå med i a-kassan.

För sjutton.

 

Vad skiljer Akademikernas a-kassa från andra?

I Sverige finns det 24 a-kassor som alla följer samma regler och villkor. Vi på Akademikernas a-kassa har valt att fokusera på medlemmarnas utbildningsnivå istället för yrkes- eller branschfokus. Hos oss behöver du inte byta a-kassa om du byter jobb, du kan vara medlem hos oss hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Vad gör Akademikernas a-kassa?

Vi på Akademikernas a-kassa ser till att våra medlemmar som förlorar sina jobb får rätt ersättning för att klara sin ekonomiska situation tills de hittar ny sysselsättning. Vi kan sammanfatta det som att vi tryggar lönen för Sveriges akademiker.

Varför välja Akademikernas a-kassa?

Vi har erbjudit trygghet för akademiker sedan 1969 och är idag Sveriges största a-kassa med över 765 000 medlemmar. Vi är stolta över att ha branschens högsta NKI (Nöjd-Kund-Index). Med andra ord, vi är experter på a-kassan och vi förstår akademiker. Vi vill att du ska känna dig trygg och veta att du kan vara med i en och samma a-kassa hela arbetslivet – hos oss är det utbildningen som räknas.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben. Vi finns här för dig som medlem och vill se till att du kan fokusera på att hitta ditt nästa spännande steg i arbetslivet.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben.

Bli medlem nu

Byt a-kassa