Ett jobbliv där man både trivs och är produktiv utan att kunna gå till kontoret. Det är en utmaning i hela världen just nu. Här är de bästa utländska poddarna med råd och kunskap till både medarbetare och chefer.

The Indicator

Vägen från öppet kontorslandskap till funktionellt hemmakontor gick under våren från teoretisk diskussion till påtvingad verklighet. Nu utvärderar alla vad som fungerar. I "The Indicator" förklarar journalisterna på NPR, USA:s motsvarighet till Sveriges Radio, hur megatrender blir vardag. I det här avsnittet berättas om hur glasögonföretaget Warby Parker – som har både fabrik, butikskedja och klassiskt kontor – har löst problemen med hur medarbetarna kan kommunicera med varandra under viruskrisen.

Harvard Business Reviews

Harvard Business Reviews podcast är professionell, genomtänkt och seriös. Lyssna på avsnittet "Working From Home and Company Culture". Gästen är Dan Schawbel, en av världens främsta författare och konsulter inom utveckling på jobbet.

Before Breakfast

I "Before Breakfast" ger författaren Laura Vanderkam ett knep per dag för att jobba bättre hemifrån.

Poddtips om jobbliv

Daily Boost

En annan daglig podd är "Daily Boost" som ger uppmuntran och råd för att "växa". Scott Smith är så amerikansk att du känner dig som en förortsförälder som lyssnar på väg till jobbet, sittande i en bilkö på väg in till Los Angeles sörplande koffeinfritt kaffe. Men mellan alla ord finns konkreta råd.

Brené Brown

Sociologiprofessorn Brené Brown är ett av de senaste årens stora namn inom personlig utveckling. Hon har gjort både TED-talk och intervjuats av Skavlan. Hennes egen podcast består av långa intervjuer med fokus på hur våra känslor påverkar bland annat jobblivet. Testa avsnittet där Tarana Burke, som startade metoo-rörelsen, medverkar.

This Working Life

I "This Working Life" ger Lisa Leong, journalist på radiostationen ABC, praktiska råd som ger nytta i arbetet. I det sista majavsnittet lär James Clears oss "atomic habits", alltså mycket små livsförändringar som gör att vi trivs och jobbar bättre.

The Productivityist Podcast

Mike Vardy är produktivitetskonsult (jodå, det finns sådana). Hans podd "The Productivityist Podcast" lockar tunga namn inom ledarskaps- och föreläsarvärlden. Avsnittet "Think, Do, Say" handlar om hur du kan bygga förtroende, till exempel gentemot din chef. Det gör också att du inte behöver läsa hela boken med samma namn av den kanadensiska reklambyråmannen och gurun Ron Tite.