Hos oss kan du som är lärare vara medlem hela ditt arbetsliv – även om du byter jobb eller bransch. Det är din utbildning som räknas. Vi är Sveriges ledande a-kassa och över 765 000 högskoleutbildade är med hos oss. Vi har även de nöjdaste medlemmarna av alla a-kassor.

Sveriges största a-kassa med nöjdast medlemmar

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa och förenar över 765 000 medlemmar som alla har högskoleutbildning. Hos oss kan man vara medlem hela arbetslivet och behöver inte byta om man byter yrke eller bransch. 

Vi har också de nöjdaste medlemmarna med ett NKI på 76 (bäst i branschen!). Särskilt nöjda är våra medlemmar med det fina bemötandet de får av kunniga handläggare och den höga tillgängligheten.

Det kostar 130 kronor per månad

Medlemsavgiften är 130 i månaden och det finns flera sätt att betala den. Om man inte redan valt autogiro eller e-faktura har man fått en faktura – antingen i Kivra om man är anmäld dit, eller hem i brevlådan.

Det kan kännas tryggt att veta att den inkomstförsäkring du har via ditt fackförbund fungerar utmärkt ihop med medlemskapet i Akademikernas a-kassa.


 

Filip Egerup, kommunikatör på Akademikernas a-kassa, svarar på tre snabba frågor.

 

Hos oss kan man vara med hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Vad är skillnaden mellan olika a-kassor?

I Sverige finns det 24 a-kassor som alla följer samma regler och villkor. Vissa är nischade mot olika yrken eller branscher medan vi på Akademikernas a-kassa i stället valt att fokusera på medlemmarnas utbildningsnivå. Vi tycker inte att man ska vara tvungen att byta a-kassa bara för att man byter jobb, utan hos oss kan man vara med hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Vad gör Akademikernas a-kassa?

Vi på Akademikernas a-kassa säkerställer att våra medlemmar som förlorar sina jobb har rätt till ersättning som hjälper dem att klara av sin ekonomiska situation till dess att de hittar en ny sysselsättning. Kort sagt kan man säga att vi tryggar lönen för Sveriges akademiker.

Varför Akademikernas a-kassa?

Vi har erbjudit trygghet för akademiker sedan 1969 och är idag Sveriges största a-kassa med över 765 000 medlemmar. Vi har dessutom branschens högsta NKI (Nöjd-Kund-Index). Kort och gott - vi kan a-kassan. Vi kan även högskoleutbildades arbetsmarknad och vi vill att man ska känna sig trygg och veta att man kan vara med i en och samma a-kassa hela arbetslivet – hos oss är det utbildningen som räknas.

Trygghet för 130 kronor

Det kostar 130 kronor per månad att ha en arbetslöshetsförsäkring. Smartast är att betala avgiften med autogiro eller e-faktura – både för dig och miljön. Avgiften betalas i efterskott och det är samma inbetalningsuppgifter varje månad. Läs mer om avgiften här.

Funderar du på något?

Vi finns här för dig på telefon, 08-412 33 00, varje vardag 8.30–16.30.
Du kan såklart även mejla medlem@akademikernasakassa.se