Ett par gånger per år skickar vi nyhetsbrev till våra medlemmar för att informera om exempelvis lagändringar, som den att man från och med i år kan vara medlem i a-kassan till dess att man fyller 66 år eller att skattereduktionen gör a-kassan billigare sedan den 1 juli 2022.

Vi brukar också passa på att påminna om att man som medlem i Akademikernas a-kassa kan vara medlem hela arbetslivet – oavsett om man byter jobb eller bransch. En a-kassa för hela arbetslivet helt enkelt. Nyhetsbreven är även en möjlighet för oss att fråga våra medlemmar vad de tycker om Akademikernas a-kassa. Längre ner på den här sidan kan du se vad tidigare ettåringar sagt om Sveriges största a-kassa.

Varför välja Akademikernas a-kassa?

Vi har erbjudit trygghet för akademiker sedan 1969 och är idag Sveriges största a-kassa med över 775 000 medlemmar. Vi är stolta över att ha branschens högsta NKI (Nöjd-Kund-Index). Med andra ord, vi är experter på a-kassan och vi förstår akademiker. Vi vill att du ska känna dig trygg och veta att du kan vara med i en och samma a-kassa hela arbetslivet – hos oss är det utbildningen som räknas.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben. Vi finns här för dig som medlem och vill se till att du kan fokusera på att hitta ditt nästa spännande steg i arbetslivet.

Vad skiljer Akademikernas a-kassa från andra?

I Sverige finns det 24 a-kassor som alla följer samma regler och villkor. Vi på Akademikernas a-kassa har valt att fokusera på medlemmarnas utbildningsnivå istället för yrkes- eller branschfokus. Hos oss behöver du inte byta a-kassa om du byter jobb, du kan vara medlem hos oss hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Vad gör Akademikernas a-kassa?

Vi på Akademikernas a-kassa ser till att våra medlemmar som förlorar sina jobb får rätt ersättning för att klara sin ekonomiska situation tills de hittar ny sysselsättning. Vi kan sammanfatta det som att vi tryggar lönen för Sveriges akademiker.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben.

Statistik och sägningar från tidigare ettåringar 

Tydlig, rättvis, billig


 

Vilken är din uppfattning om Akademikernas a-kassa?

September

Oktober

 

 

 

November

 

Mars 2024*

Efter byte av enkätleverantör är frågan omformulerad från "Vilken är din uppfattning om Akademikernas a-kassa?" till "Hur stor är chansen att du skulle rekommendera Akademikernas a-kassa till en kollega eller vän?


 

Akademikernas a-kassa är: