Visste du att du som medlem i Akademikernas a-kassa kan vara medlem hela arbetslivet? Vi finns här för våra medlemmar oavsett vilken bransch eller sektor de verkar inom. Till och med företagare kan vara medlemmar hos oss. Det är utbildningen som räknas.

När våra medlemmar hamnar i arbetslöshet beror det sällan på bristande kompetens eller utbildning. Istället kan ekonomiska nedgångar, teknologiska förändringar och omorganisationer vara orsaken. Då är det en trygghet att ha a-kassan som en buffert mellan två jobb.

Det är viktigt att förstå att arbetslöshet är en komplex fråga som påverkas av olika faktorer, och orsakerna kan variera från individ till individ och bero på den rådande arbetsmarknaden. Genom att vara medlem i Akademikernas a-kassa får våra medlemmar inte bara ekonomisk trygghet utan även tillgång till rådgivning för att underlätta återinträdet på arbetsmarknaden.

Tre snabba frågor med Filip

Vad skiljer Akademikernas a-kassa från andra?

I Sverige finns det 24 a-kassor som alla följer samma regler och villkor. Vi på Akademikernas a-kassa har valt att fokusera på medlemmarnas utbildningsnivå istället för yrkes- eller branschfokus. Hos oss behöver du inte byta a-kassa om du byter jobb, du kan vara medlem hos oss hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Vad gör Akademikernas a-kassa?

Vi på Akademikernas a-kassa ser till att våra medlemmar som förlorar sina jobb får rätt ersättning för att klara sin ekonomiska situation tills de hittar ny sysselsättning. Vi kan sammanfatta det som att vi tryggar lönen för Sveriges akademiker.

Varför välja Akademikernas a-kassa?

Vi har erbjudit trygghet för akademiker sedan 1969 och är idag Sveriges största a-kassa med över 775 000 medlemmar. Vi är stolta över att ha branschens högsta NKI (Nöjd-Kund-Index). Med andra ord, vi är experter på a-kassan och vi förstår akademiker. Vi vill att du ska känna dig trygg och veta att du kan vara med i en och samma a-kassa hela arbetslivet – hos oss är det utbildningen som räknas.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben. Vi finns här för dig som medlem och vill se till att du kan fokusera på att hitta ditt nästa spännande steg i arbetslivet.

 

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben.

Bli medlem nu

Byt a-kassa