Tack för din tid hos oss. Välkommen tillbaka!

Tack för din tid som medlem. Du som en gång har varit med i Akademikernas a-kassa är alltid välkommen tillbaka. Vi har i över 50 år gett Sveriges akademiker trygghet i förändring och bästa service vid arbetslöshet. Och det har medlemmarna uppskattat: vi har de nöjdaste medlemmarna av alla a-kassor med ett nöjd-kund-index på 76.

Samma regler i alla a-kassor

Den ekonomiska trygghet som arbetslöshetsförsäkringen ger är lika i alla a-kassor. Försäkringsvillkor, ersättningsbelopp och skatteavdrag är alltså samma eftersom a-kassorna följer samma lagar. Det som skiljer a-kassorna är servicen och kunskapen om medlemmarnas villkor.

130 kronor per månad (och skattereduktion)

Vår medlemsavgift är 130 kronor i månaden för alla medlemmar. Sedan juli 2022 reduceras din skatt med 25 % av dina inbetalda avgifter. Läs mer här

Varför är medlemmarna så nöjda?

Tre anledningar till att våra medlemmar är så nöjda:

  1. den goda tillgängligheten,
  2. handläggarnas fina bemötande
  3. och deras förmåga att förklara hur man ansöker och vilka villkor som gäller.

Fyll i din medlemsansökan

Vill du byta tillbaka?

Ingen skulle bli gladare än vi. Vi vill mer än gärna hjälpa till att trygga hela ditt arbetsliv. Och med lång erfarenhet av lärares villkor och arbetsmarknad vet vi hur man gör det - tillsammans med bästa service och tillgänglighet. Det enda du behöver göra är att fylla i en medlemsansökan så ordnar vi snabbt med resten.

Funderar du över något når du oss alla vardagar 8.30-16.30 på telefon 08-412 33 00. Är du fast i klassrummet går det bra att mejla medlem@akademikernasakassa.se.

Fyll i din medlemsansökan