Akademikernas a-kassa är den självklara a-kassan för Sveriges alla socionomer, personalvetare, folkhälsovetare, ekonomer med flera. Hos oss får du trygghet för 130 kronor i månaden (eller egentligen 100 kronor, eftersom man får tillbaka 25 % på skatten). Tillsammans med ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR kan du få 80 % av hela din inkomst.

Alla a-kassor har samma regler och villkor för ersättning. Vissa a-kassor har krav på att man har en viss typ av yrke eller jobbar i en viss sektor eller bransch. Vi på Akademikernas a-kassa har bara villkoret att man är högskoleutbildad. Och det är du som arbetar med kvalificerat socialt arbete, till exempel socionom eller socialsekreterare. Det innebär att du heller aldrig behöver byta a-kassa.

Vårt uppdrag på Akademikernas a-kassa är att se till att våra medlemmar som förlorar sina jobb får rätt ersättning för att klara sin ekonomiska situation tills de hittar ny sysselsättning. 

A-kassan för Sveriges alla socionomer.

Det här är Akademikernas a-kassa

  1. Det kostar 130 kronor att vara med. Läs mer om avgiften här
  2. Våra medlemmar är mest nöjda av alla. Vi fick högsta betyg av alla a-kassor.
  3. Våra öppettider är varje vardag 8.30-16.30. Längst i branschen.
  4. Vårt mål är att man ska få utbetalning inom 31 dagar. 
  5. Om man också går med i Akademikerförbundet SSR ingår inkomstförsäkring. Den gäller även om man säger upp sig.

Vad gäller för att få gå med i a-kassan?

Alla som någon gång har arbetat i Sverige kan bli medlem i a-kassan. För att bli medlem hos oss behöver man uppfylla ett av följande villkor.

  1. Jag har minst 150 svenska högskolepoäng (120 före 2007).
  2. Jag studerar just nu med målet minst 180 högskolepoäng.
  3. Jag har en utländsk socionomutbildning som motsvarar en svensk kanditatexamen (Bachelor).

Så du som är socionom får självklart bli medlem i Akademikernas a-kassa.

A-kassan för alla socionomer.

Är du samhällsvetare?

Är man högskoleutbildad inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete är man samhällsvetare. Beteendevetare, forskare, genusvetare, kommunikationsstrateg, journalist, omvärldsanalytiker, handläggare, samhällsplanerare, utredare och handläggare är exempel på yrken. Samhällsvetare tillhör Akademikernas a-kassa.

Bli medlem nu

Behöver jag byta a-kassa om jag slutar som socialsekreterare?

Nej. Hos oss behöver du inte byta a-kassa om du byter jobb, du kan vara medlem hos oss hela arbetslivet. Det är utbildningen som räknas.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben. Vi finns här för dig som medlem och vill se till att du kan fokusera på att hitta ditt nästa spännande steg i arbetslivet.

Varför ska en socionom välja Akademikernas a-kassa?

Vi har erbjudit trygghet för arkitekter sedan 1969 och är idag Sveriges största a-kassa med över 778 000 medlemmar. Vi är stolta över att ha branschens högsta NKI (Nöjd-Kund-Index). Med andra ord, vi är experter på a-kassan och vi förstår socionomer. Vi vill att du ska känna dig trygg och veta att du kan vara med i en och samma a-kassa hela arbetslivet – hos oss är det utbildningen som räknas.

Byt jobb för att utvecklas och växa i din karriär, men glöm inte att ha a-kassan som en trygghet mellan jobben.