Har arbetat i EU/EES

Du kan tillgodoräkna dig den tid du varit försäkrad inom EU/EES/Schweiz när du är tillbaka och blivit medlem hos oss, eftersom du i de flesta fall är arbetslöshetsförsäkrad i det land du arbetar.

 

Bli medlem direkt

Bli medlem hos oss direkt när arbetet inom EU/EES/Schweiz har upphört. Vänta inte på intyg. Det viktigaste är att det inte blir glapp i försäkringsperioderna. Man behöver ett permanent arbetstillstånd för att kunna få ersättning från oss.

Medlemsansökan

Inget BankID? Klicka här

membership icon aea

Har du fått arbete?

Har man börjat arbete i Sverige direkt efter utlandsarbetet räcker det med att man fyller i vår medlemsansökan. Vi behöver inga handlingar från arbetslandet, men mejla oss namn och personnummer på din första arbetsdag så får du en bekräftelse på att du är medlem.

Mejla oss
membership icon aea

Arbetssökande i Sverige?

Registrera dig på arbetsförmedlingen så snart du kan. Du kan bara få ersättning från och med den dag du är inskriven som arbetssökande, det går inte att registrera sig retroaktivt.

Om man bara vill ansöka om medlemskap - kontakta oss för information om vilka uppgifter vi behöver.

Sök ersättning

Villkor för ersättning

Räkna med ditt utlandsarbete – det här gäller.

Villkor för ersättning

Hur intygar jag arbete?

Vi kan hjälpa dig.

Intyga arbete i EU/EES

Hur räknar ni ut ersättningen?

Vi räknar ut hur mycket man arbetat i genomsnitt de 12 senaste månaderna. Oftast räknar vi ut din genomsnittliga inkomst genom att endast titta på din senaste inkomst. Månadsinkomsten räknas om till svenska kronor enligt ECB:s valutakurs.

Mer om hur vi räknar