Hur är det att börja ett nytt jobb under pandemin? Finns det några knep för att lära känna kollegorna på distans? Vi frågade en som vet, Andre Ghiasvand.

I början av 2021 fick Andre Ghiasvand ett nytt jobb. Han anställdes som Solutions Arcitecht Team Lead på IT-Total, ett företag som hjälper sina kunder att ta klivet in i digitaliseringen.

Andre Ghiasvands roll innebär att han leder en grupp på fyra personer och även sitter i konsultledningsgruppen.

– Här finns en utarbetad onboardingprocess för nya medarbetare som fungerar bra och är helt digital.

Andre Ghiasvand

Som nyanställd besökte Andre Ghiasvand kontoret i Stockholm två, tre gånger för att träffa chefer, HR-avdelning och kollegor. Men sedan har han mestadels jobbat på distans.

– Det har fungerat bra, men det jag saknar är att kunna träffa kollegor fysiskt över en kopp kaffe och byta några ord om saker som inte har med jobbet att göra.

Han och kollegorna har digitala after work-träffar en gång i månaden. Men det är inte samma sak som att träffas fysiskt.

– Som jag ser det är människan inte gjord för att jobba på distans i längden, även om de flesta är anpassningsbara och tekniken fungerar bra.

Vilket är ditt bästa råd till den som börjat ett nytt jobb på under pandemin och tycker att det är svårt att komma in i det nya gänget?
– Det bästa är att först söka kontakt inom sin gruppering för att komma in i gänget och att vara med på digitala events. Jag har olika teknikforum som jag startade och meningen med detta var att även efter pandemin kunna samarbeta och kommunicera med kollegorna. Under pandemin så måste man kavla upp armarna och bli mer extrovert.

När tror du att du kan gå till kontoret som vanligt?
– I höst, om vaccineringen fortsätter i samma takt som nu.

Hur mycket tror du att du kommer att jobba hemifrån efter pandemin?
– En eller två dagar i veckan skulle vara det optimala för mig. Det är något helt annat att jobba på distans när man själv har valt det, jämfört med att göra det varje dag för att man måste.