Har du svårt att varva ner på semestern? Se inte telefonen som problemet – utan lösningen. Här är apparna och poddarna som hjälper dig att vila ut under ledigheten.

Headspace

Snyggt förpackad meditationsapp som riktar sig till nybörjare. Finns mängder av olika möjligheter: både längre kurser i flera delar och korta SOS-varianter för dig som behöver en kort paus.

Läs mer

Somna med Henrik

Osannolik poddsuccé där Henrik Ståhl helt enkelt pratar tills du somnar. Och det gör han en hel timme – utan manus. Som sömntabletter, men helt utan biverkningar.

Läs mer

Sleep Cycle

Sover nu tillräckligt på semestern? Den här appen ger dig svaret. Dessutom kan du be den väcka dig vid rätt tillfälle, så att du vaknar så pigg som möjligt. Du som snarkar kan dock få en chock eftersom appen spelar in dina nattliga rosslanden.

Läs mer

Calm

Sömn- och meditationsapp som även innehåller övningar för barn (om din stress har smittat). Bygger på mindfulnessteknik.

Läs mer

Sleep with me

Podd som erbjuder godnattsagor för vuxna som gör att du slipper ligger och vrida dig hela kvällen. Programledaren Drew Ackerman har berättat att han redan som barn berättade sagor som fick syskonen att somna.

Läs mer